Dovleacul poate fi consumat fiert, la cuptor sau pe grătar. Exista persoane care îl consuma si crud, deși gustul in acest caz nu este foarte plăcut.
Dovleacul conține, printre altele, luteina, beta-caroten, vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E si K, zinc, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, mangan si fier. Este bogat in proteine si fibre si este o sursa excelenta de acizi grași esențiali Omega 3 si Omega 6.
INGREDIENTE
- foi de plăcintă
- 1500 gr dovleac plăcintar
- 150 gr zahar-daca dovleacul este dulce se pune mai puțin zahar
- scorțișoară
- ulei
- 150 gr nuca
MOD DE PREPARARE
- Dovleacul se curata, se spală si se rade pe râzătoarea mare.
- Se întind foile, se ung cu ulei, se presară dovleacul, zaharul in ploaie, scorțișoara si nuca.
- Se rulează plăcinta si se pune in tava unsa cu ulei sau in tava cu hârtie de copt.
- După ce am terminat tot dovleacul, plăcinta se baga la cuptorul încins la 180 grade pentru 30-35 min pana se rumenește deasupra.
- Mie îmi place sa fierb siropul lăsat de dovleac cu puțin zahar pana scade si devine mai gros si sa ung plăcinta cu el după ce o scot din cuptor. In cazul in care cu țineți post se poate pune si un cub de unt.
Daca v-a plăcut rețeta mea, va doresc POFTA BUNA!